Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strukturní biochemie - seminář (C9531)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C9531 - Strukturní biochemie - seminář, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem cvičení je poskytnout možnost prakticky procvičit znalosti získané v přednášce C9530 (strukturní biochemie) a připravit studenty na zkoušku kurzu C9530. Studenti navštěvující kurz budou schopni analyzovat molekulové struktury, řešit úkoly zadávané jako reálné příklady z laboratorní praxe a kombinovat výsledky různých druhů analýz pro získání komplexního řešení.

Osnova

1. Určení torzních úhlů, práce s modelem proteinů.2. Práce s modelem nukleových kyselin, určení pseudorotace.3. Sekvenace nukleových kyselin, navrhování místně řízené mutageneze.4. Sekvenace peptidů hmotnostní spektrometrií.5. Interpretace IR a CD spekter proteinů.6. Rtg. difrakce - rozlišení, fázový problém a upřesňování.7. Přiřazení NMR spekter sekvenci proteinu a nukleové kyseliny.

Literatura

LESK, Arthur M. Introduction to protein architecture :the structural biology of proteins. New York: Oxford University Press, 2001. xii, 347 s. ISBN 0-19-850474-8. infoProtein NMR spectroscopy :principles and practice. Edited by John Cavanagh. 2nd ed. Amsterdam: Elsevier, 2007. xxv, 885 s. ISBN 978-0-12-164491-8. info

Požadavky

NOW ( c9530 Strukturní biochemie )Cvičení je určeno studentům navštěvujícím přednášku C9530 (strukturní biochemie).

Garant

doc. Mgr. Lukáš Žídek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Jaseňákovádoc. Mgr. Lukáš Žídek, Ph.D.Mgr. Vojtěch Zapletal