Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní ekonomické právo (CBO407Zk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBO407Zk - Mezinárodní ekonomické právo, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získat základní přehled o pramenech právní úpravy, předmětu a obsahu mezinárodního ekonomického práva. Centrem problematiky je vysvětlení práva Světové obchodní organizace. Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět a vysvětlit základní otázky týkající se právní regulace liberalizace a ochranářství v rámci práva Světové obchodní organizace.

Osnova

1. Úvod - interakce práva a ekonomiky. 2. Subjekty a zdroje úpravy mezinárodního ekonomického práva. 3. WTO. 4. WTO. 5. WTO. 6. Další instituce. Vybrané otázky.

Literatura

povinná literaturaROZEHNALOVÁ, Naděžda , Jiří VALDHANS , Kateřina ŘÍHOVÁ , Zdeněk KAPITÁN , Tereza KYSELOVSKÁ , Klára SVOBODOVÁ , Dana ŠRAMKOVÁ , Tomáš ROZEHNAL , Tereza VOJTOVÁ a Jan HAVLÍČEK . Právo Světové obchodní organizace a další kapitoly z mezinárodního ekonomického práva. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2010. 222 s. Edice učebnic PrF MU č. 442. ISBN 978-80-210-5154-6. info

Garant

prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc.

Vyučující

JUDr. Klára Drličková, Ph.D.JUDr. Tereza Kyselovská, Ph.D.prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc.JUDr. Jiří Valdhans, Ph.D.