Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo mezinárodních smluv I (D1MEV12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D1MEV12 - Právo mezinárodních smluv I, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je porozumění mezinárodním smlouvám jako pramenu mezinárodního práva, a to v těchto souvislostech: Právo mezinárodních smluv - mezinárodní a vnitrostátní. Vídeňská úmluva o smluvním právu (1969). Obyčejové mezinárodní právo smluvní. Vnitrostátní úprava sjednávání a právního režimu mezinárodních smluv (Ústava, další předpisy, nařízení vlády. Vyhlašování smluv v ČR a jeho důsledky. Výklad mezinárodních smluv.

Osnova

Právo mezinárodních smluv - mezinárodní a vnitrostátní. Vídeňská úmluva o smluvním právu (1969). Obyčejové mezinárodní právo smluvní. Vnitrostátní úprava sjednávání a právního režimu mezinárodních smluv (Ústava, další předpisy, nařízení vlády. Vyhlašování smluv v ČR a jeho důsledky. Výklad mezinárodních smluv.

Literatura

TÝČ, Vladimír. Právo mezinárodních smluv. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 116 s. ISBN 80-210-1224-2. infoČEPELKA, Čestmír. Právo mezinárodních smluv : Vídeňská smlouva o smluvním právu (1969) - s komentářem : Právo mezinárodních smluv : Vídeňská úmluva o smluvním právu (1969) - s komentářem (Variant). Vyd. 1. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 185 s. info

Garant

Mgr. Kateřina Uhlířová, Ph.D., LL.M.

Vyučující

Mgr. Zdeněk Nový, Ph.D., LL.M.prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc.Mgr. Kateřina Uhlířová, Ph.D., LL.M.