Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Společenstevní právo (obecná problematika právních subjektů) II (D2OBP07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D2OBP07 - Společenstevní právo (obecná problematika právních subjektů) II, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účelem výuky je prohloubení teoretických znalostí studentů doktorandského studia, pokud jde o obecné otázky obchodních společností a zásady, na nichž spočívá právní úprava těchto subjektů. Studenti si osvojí návaznosti na veřejnoprávní úpravu (ochrana hospodářské soutěže,účetnictví, daňové předpisy) a naučí se výkladu a aplikaci předpisů o obchodních společnostech z hlediska funkce a cílů uvedených předpisů.

Osnova

Zásady právní úpravy obchodních společností;Koncernové právo;Přeměny obchodních společností;Právní povaha společenské smlouvy a stanov;Vnitřní struktura obchodních společností;Společnický vztah a podíl na společnosti.

Literatura

Eliáš, K. - Bartošíková, M. - Pokorná, J. a kol: Kurs obchodního práva. Právnické osoby jako podnikatelé, 5. vydání, C. H. Beck Praha, 2005Dědič, J. a kol: Obchodní zákoník. Komentář. POLYGON, Praha 2002Schmidt, K.: Gesellschaftsrecht, 3. Auflage, Carl Heymanns Verlag KG Köln - Berlin - Bonn - München 1997Dědič, J. - Kříž, R. - Štenglová, I.: Akciové společnosti, 4. vydání, C. H. Beck, Praha 1997

Garant

prof. JUDr. Jarmila Pokorná, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. Jarmila Pokorná, CSc.JUDr. Jaromír Kožiak, Ph.D.Ing. Mgr. Radek Ruban