Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanské právo hmotné II (D2SVZ07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D2SVZ07 - Občanské právo hmotné II, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účelem výuky předmětu je v návaznosti na oborový předmět Občanské právo hmotné I. prohloubit poznání teorie a praktických interpretačních a praktických dopadů institutu občanskoprávního vztahu a jeho struktury.

Osnova

1. Občanskoprávní vztah, jeho mnohovýznamovost a zařazení do rámce institutů a metodologie občanského práva.2. Struktura občanskoprávního vztahu.3. Typologie občanskoprávních vztahů.4. Osoby v právním smyslu.5. Osoby fyzické.6. Osoby právnické.7. Předmět občanskoprávního vztahu.8. Obsah občanskoprávního vztahu.

Literatura

Hurdík, J.: Osoba a její soukromoprávní postavení v měnícím se světě. MU Brno, 2004Hurdík,J.: Právnické osoby a jejich typologie. 1.vyd. C.H.Beck. Praha 2003HURDÍK, Jan . Právnické osoby : (obecná právní charakteristika). 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2000. 169 s. (Acta Universitatis Brunensis Iuridica ; No 232). ISBN 80-210-2278-1. infoHURDÍK, Jan, Josef FIALA a Milana HRUŠÁKOVÁ. Úvod do soukromého práva. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1997. 140 s. ISBN 80-210-1722-8. info

Garant

prof. JUDr. Jan Hurdík, DrSc.

Vyučující

prof. JUDr. Jan Hurdík, DrSc.JUDr. Petr Lavický, Ph.D.doc. JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.