Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika EU (D4PRA04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D4PRA04 - Sociální politika EU, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V rámci předmětu Sociální politika EU se budou studenti zabývat studiem unijního práva, které se týká sociální politiky. Nejdříve bude věnována pozornost vývoji sociální politiky Evorpských společenství od jejich vzniku až po současnou dobu. Dále se budou zabývat úpravou jednotlivých oblastí individuálního i kolektivního pracovního práva, včetně související judikatury Evropského soudního dvora. Dále budou věnovat pozornost i úpravě sociálního zabezpečení v komunitárním právu. V závěru předmětu budou studenti schopni orientovat se v úpravě sociálního práva EU.

Osnova

Primární a sekundární právo pro oblast pracovního práva a sociálního zabezpečení; Individuální pracovní právo; Kolektivní pracovní právo; Sociální zabezpečení.

Literatura

Blanpain, R.. European Labou Law. KLUWER LAW INTERNATIONAL, 2006GREGOROVÁ, Zdeňka a Irena PÍCHOVÁ. Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v Evropských společenstvích. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2001. 167 s. ISBN 80-210-2729-0. info

Garant

prof. JUDr. Zdeňka Gregorová, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. Zdeňka Gregorová, CSc.JUDr. Jana Komendová, Ph.D.