Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminální vědy V (D5TRP06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D5TRP06 - Kriminální vědy V, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto předmětu žáci budou schopni porozumět a vysvětlit pojmy z oblasti kriminologie a kriminalistiky. Budou schopni využít získané informace a aplikovat je v praxi.

Osnova

Kriminologie - obecná část: Pojem, předmět a metodologie kriminologie, stav, struktura a dynamika kriminality, oběť trestného činu, osobnost pachatele, latentní kriminalita, kriminální statistiky Kriminologie - zvláštní část: Fenomenologie a etiologie recidivy, kriminaity mladistvých, drogové kriminality, násilné a sexuální kriminality, dopravní trestné činnosti, etnické a cizinecké kriminality, hospodářské a majetkové kriminality, počítačové kriminality, kriminality žen, organizované kriminality, extremismu a terorismu, problematika prostituce. Kriminalistika : Pojem, předmět a metody kriminalistiky jako vědy, jednotlivé důkazní prostředky, nauka o stopách - trasologie, daktyloskopie, chemické a fyzikální metody zkoumání, výslechy a znalecké posudky, problematika dokazování jako celek, kriminalistické verze a plánování vyšetřování. Metodika vyšetřování jednotlivých druhů trestné činnosti.

Literatura

KUCHTA, Josef a Helena VÁLKOVÁ . Základy kriminologie a trestní politiky. / Josef Kuchta, Helena Válková a kolektiv. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2005. 544 s. (Beckovy mezioborové učebnice). ISBN 80-7179-813-4. infoMUSIL, Jan, Zdeněk KONRÁD a Jaroslav SUCHÁNEK. Kriminalistika. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2001. xx, 512 s. ISBN 80-7179-362-0. info

Garant

doc. JUDr. Josef Kuchta, CSc.

Vyučující

doc. JUDr. Josef Kuchta, CSc.