Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přípravný kurz ke studiu (F0010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F0010 - Přípravný kurz ke studiu, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V poslední doběvzrůstá zájem maturantů o studium fyziky na Přírodovědeckéfakultě MU, a to nejen tradiční "odborné" fyziky, ale zejména nověakreditovaných profesních bakalářských programů, jejichž absolvování vyžadujefyzikální vzdělání. Ke studiu se hlásí řada velmi schopných uchazečů, kteříbezesporu mají talent pro výkon své budoucí profese, avšak matematika nebyla přijejich středoškolském studiu jejich hlavním zájmem, popřípadě na jejich škole jínebyl přikládán velký význam. Cílem předmětu je pomoci právě jim překlenout možnémezery v matematickém zázemí a umožnit jim tak hladký průběh jejich studia v prvním semestru, během něhož již nelze se k opakování středoškolské matematikyvracet. Zápis předmětu je doporučen zejména studentům, kteří nematurovali z matematiky.

Osnova

Úpravy algebraických výrazů, funkce, rovnice a nerovnice (goniometrické,exponenciální, logaritmické),soustavy lineárních rovnic,komplexní čísla,analytická geometrie, kuželosečky, vektory,kombinatorika a pravděpodobnost, diferenciální počet,posloupnosti a řady, logika a základní matematické symboly, základy diferenciálního a integrálního počtu.

Literatura

ČERMÁK, Pavel a Petra ČERVINKOVÁ. Odmaturuj z matematiky 1. 3. vyd. Brno: Didaktis, 2004. infoČERMÁK, Pavel a Petra ČERVINKOVÁ. Odmaturuj z matematiky 2. 3. vyd. Brno: Didaktis, 2004. infoBOČEK, Leo. Matematika pro gymnázia. 4. vyd. Praha: Prometheus, 1993. ISBN 80-7196-XXX-X. info

Garant

prof. RNDr. Michal Lenc, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michael Krbek, Ph.D.Mgr. Ing. arch. Petr KurfürstMgr. Pavla Musilová, Ph.D.Mgr. Pavel KočíMgr. Pavel Němec