Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úlohy z programování (F1400a)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F1400a - Úlohy z programování, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento předmět představuje rozšíření základního kurzu Programování, F1400, formou cvičení v programování složitějších celkǔ.Po úspěšném absolvování tohoto kursu by studenti měli být schopni- využít program gnuplot pro kreslení grafů funkcí a grafů z naměřených či nasimulovaných dat,- psát programy v jazyku C,- použít Octave a Matlab pro řešení problémů,- použít typografický systém LaTeX pro tvorbu odborných textů.

Osnova

Operační systémy. Linux. Programovací jazyky, programování. Psaní skriptů. Textové editory a vývojová prostředí.Kreslení grafů funkcí a dat v gnuplotu.Programovací jazyk C. Jednoduché programy: výpočet funkcí, iterace, vstupy a výstupy.Programy Octave a Matlab. Základní vektorové a maticové operace.Základy typografie. Psaní vědeckých textů v typografickém systému LaTeX. Základní příkazy balíčky.

Literatura

doporučená literaturaRYBIČKA, Jiří. LATEX pro začátečníky. 2., přeprac. vyd. Brno: Konvoj, 1999. 190 s. ISBN 80-85615-74-6. info

Požadavky

NOW ( F1400 Programování )Doporučuje se absolvovat zároveň s F1400.

Garant

prof. RNDr. Josef Humlíček, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Mikulík, Ph.D.Ing. Lucie Klimentová