Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematické praktikum (F1550)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F1550 - Matematické praktikum, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět slouží k zopakování, doplnění a utvrzení znalostí, získání a procvičení praktických (rutinních) dovedností v základech matematických disciplín (algebra, geometrie, kombinatorika, základy diferenciálního a integrálního počtu), na středoškolské úrovni i na zcela základní úrovni bakalářského kursu matematiky. Jedná se o znalosti a dovednosti bezprostředně potřebné a užitečné pro absolvování výuky fyzikálních předmětů v prvním a druhém semestru studia, která poněkud předchází časovému postupu řádných kurzů vysokoškolské matematiky.Cíle předmětu: zopakovat a upevnit znalosti středoškolské matematiky;získat praktické a rutinní početní dovednosti na středoškolské úrovni i základní úrovni bakalářského kursu.

Osnova

1. Úpravy složitých algebraických výrazů.2. Goniometrie a trigonometrie.3. Soustavy lineárních a kvadratických rovnic.4. 1. písemka (témata 1. až 3.). Limity a derivování.5. Integrování I.6. Integrování II.7. Charakteristiky trajektorií.8. 2. písemka (témata 4. až 7.). Parametrická a obecná vyjádření křivek a ploch.9. Analytická geometrie lineárních útvarů.10. Analytická geometrie kuželoseček.11. 3. písemka (témata 8. až 10.). Řešení jednoduchých diferenciální rovnic s fyzikálním významem.12. Kombinatorika.13. 4. písemka (témata 11. a 12.). Téma dle požadavků studentů.

Literatura

Sbírky maturitních příkladů z matematikyDEMIDOVIČ, Boris Pavlovič. Sbírka úloh a cvičení z matematické analýzy. Translated by Miroslav Rozložník - Miroslav Tůma. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Fragment, 2003. 460 s. ISBN 80-7200-587-1. info

Požadavky

Žádné speciální předpoklady pro absolvování výuky předmětu nejsou.

Garant

prof. RNDr. Jana Musilová, CSc.

Vyučující

Mgr. Lenka Czudková, Ph.D.