Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biofyzikální praktikum UFKL (F5370)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F5370 - Biofyzikální praktikum UFKL, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Praktikum je zaměřeno na expresi proteinů (cytochrom b5 nebo c). Pokud si student zajistí vlastní protein, je možné po domluvě s vedoucím praktika exprimovat i nestd. protein.Cílem předmětu je poskytnout studentům schopnost- popsat a vysvětlit základní operace při expresi proteinů- aplikovat tyto postupy na obecný protein.

Osnova

1) pěstování buněčné kultury a sledování OD2) centrifugace a sonikace (dezintegrace)3) vertikální i horizontální ELFO4) purifikace proteinu kapalinovou chromatografiíKe všem úlohám si student připraví potřebné rozotoky, média a elektroforetické gely.Materiály potřebné k praktiku budou předány na úvodní hodině, příp. zveřejněny na webových stránkách praktika.

Literatura

Pollock, W.B.R., Rosell, F.I., Twitchett, M.B., Dumont, M.E. &Mauk, A.G. (1998) Bacterial expression of a mitochondrialcytochrome c. Trimethylation of lys72 in yeast iso-1-cytochrome cand alkaline conformational transition. Biochemistry 37,6124-6131.

Garant

prof. RNDr. Josef Humlíček, CSc.

Vyučující

Mgr. Karel Kubíček, PhD.Mgr. Lukáš Trantírek, Ph.D.RNDr. Silvie Trantírková, Ph.D.