Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lieovy grupy, Lieovy algebry a kalibrační pole (F7550)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F7550 - Lieovy grupy, Lieovy algebry a kalibrační pole, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Symetrie, Lieovy grupy a algebry, variety, bundle, kalibrační pole, jako elektrodynamické nebo Yangovo-Millsovo pole v rámci formalismu hlavních bundlů Lieových grup a jejich konexí a kovariantní derivace. Jednotný geometrický popis kalibračních polí jako křivost bundlů, odvozená z konexe. Aplikace na gravitaci.Cíle: Geometrický pohled na Lieovy grupy a algebry; geometrický popis kalibračních polí.

Osnova

Symetrie, Lieovy grupy a algebry,variety, bundle,kalibrační pole, jako elektrodynamické nebo Yangovo-Millsovo pole v rámci formalismu hlavních bundlů Lieových grup a jejich konexí a kovariantní derivace.Jednotný geometrický popis kalibračních polí jako křivost bundlů, odvozená z konexe.Aplikace na gravitaci.

Literatura

NAKAHARA, Mikio. Geometry, topology and physics. Bristol: Institute of physics publishing, 1990. xiii, 505. ISBN 0-85274-095-6. info

Požadavky

Elektrodynamika, základy teorie variet

Garant

prof. RNDr. Jana Musilová, CSc.

Vyučující

doc. Franz Hinterleitner, Ph.D.