Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optika nabitých částic: aplikace (F8512)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F8512 - Optika nabitých částic: aplikace, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V přednášce jsou rozebrány zajímavé optické systémy pracující s nabitými částicemi. Obsah může být měněn podle zájmu většinyzapsaných studentů, obvykle jde o protonový a elektronovýsynchrotron, mikroskop s velmi pomalými elektrony (LEEM),prozařovací elektronový mikroskop a elektrostatické energiové analyzátory.

Osnova

Protonový a elektronový synchrotron.Mikroskop s velmi pomalými elektrony (LEEM).Prozařovací elektronový mikroskop.Elektrostatické energiové analyzátory.

Literatura

HAWKES, P. W. Wave optics. London: Academic Press, 1994. 1899 s. ISBN 0-12-333354-7. infoHAWKES, Peter W a Erwin KASPER. Principles of Electron Optics: Applied Geometrical Optics. : Academic Press, 1989. ISBN 0123333520. infoHAWKES, Peter W a Erwin KASPER. Principles of Electron Optics: Basic Geometrical Optics. : Academic Press, 1989. ISBN 0123333512. info

Garant

prof. RNDr. Michal Lenc, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Michal Lenc, Ph.D.