Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití digitální fotografie v přírodních vědách (G8631)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu G8631 - Využití digitální fotografie v přírodních vědách, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Lekce naučí studenty zacházet s digitálním fotoaparátem a ukáží možnosti jeho využití v nejrůznějších přírodovědných oborech.Studenti pak budou schopni využít techniku pro svoji práci při zpracování bakalářských, diplomových a disertačních prací.

Osnova

Jednotlivé lekce budou zaměřeny na seznámení s dostupnou technikou, základním ovládáním techniky a základními principy fotografování. Důraz je kladen na vytváření dokumentačních materiálů, které lze využít pro výukové a vědecké účely.Součástí kurzu budou i praktická cvičení s vlastní nebo zapůjčenou technikou.

Literatura

Mistrovství práce se světlem :průvodce fotografa pro každou světelnou situaci. Photo by Roman Pihan - Jan Březina. Vyd. 1. Praha: IDIF - Institut digitální fotografie, 2008. 238 s. ISBN 978-80-87155-02-8. infoPIHAN, Roman. Mistrovství práce s DSLR :vše, co jste chtěli vědět o digitální zrcadlovce a nikdo vám to neuměl vysvětlit. Praha: Institut digitální fotografie, 2006. 236 s. ISBN 80-903210-8-9. info

Požadavky

SOUHLASžádné speciální

Garant

doc. RNDr. Rostislav Melichar, Dr.

Vyučující

doc. RNDr. Jindřich Štelcl, CSc.