Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geochemie organických látek (G9521)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu G9521 - Geochemie organických látek, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem přednášky je poskytnout posluchačům rozšířené znalosti o chování organických látek v horninách a významných geosystémech.

Osnova

Uhlovodíky: alifatické a aromatické uhlovodíky, alkoholy, organické kyseliny, tuky, proteiny, opticky aktivní organické látky, organokovové sloučeniny. Organické reakce: fotosyntéza, aerobní a anaerobní rozklad, redukce, polymerizace a depolymerizace. Uhlík v horninách: vyvřelé a metamorfované horniny, sedimentární horniny. Vznik uhlí, vznik ropy, uhlíkaté sloučeniny v černých břidlicích.

Literatura

Geochemie [Bouška, 1980]. Edited by Vladimír Bouška. Praha: Academia, 1980. 555 s. infoBOUŠKA, Vladimír. Coal science and technology. Amsterdam: Elsevier, 1981. infoOrganic geochemistry. Edited by Irving A. Breger. Oxford: Pergamon Press, 1963. 658 s. info

Požadavky

! G9520 Geochemie organických látek G5081 Geochemie I

Garant

doc. RNDr. Rostislav Melichar, Dr.

Vyučující

doc. RNDr. Pavel Müller, CSc.doc. RNDr. Josef Zeman, CSc.doc. RNDr. Josef Zeman, CSc.