Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 2 (M2510)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu M2510 - Matematická analýza 2, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem kurzu je porozumět hlavním pojmům, výsledkům a technikám výpočtů integrálního počtu funkcí jedné projměnné.Po absolvování kurzu studenti budou schopni:definovat a interpretovat určité i neurčité integrály;užívat efektivní techniky integrace funkcí jedné proměnné;aplikovat získaníé poznatky o integrálech k řešení konkrétních úloh, především z geometrie a fyziky.

Osnova

Posloupnosti, diferenciál funkce, Taylorova věta.Primitivní funkce, základní integrační metody.Integrace racionálních lomenných, trigonometrických a některých iracionálních funkcí.Riemannův určitý integrál a jeho geometrické aplikace.Nevlastní integrály.

Literatura

JARNÍK, Vojtěch. Integrální počet (I). 5. vyd. Praha: Academia, 1974. 243 s. infoNOVÁK, Vítězslav. Integrální počet v R. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1994. 148 s. ISBN 80-210-0991-8. infoDULA, Jiří a Jiří HÁJEK. Cvičení z matematické analýzy. Reimannův integrál. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 84 s. infoKuben, Jaromír - Hošková, Šárka - Račková, Pavlína. Integrální počet funkcí jedné proměnné; VŠB-TU Ostrava, elektronický text vytvořený v rámci projektu CZ.04.1.03/3.2.15.1/0016 ESF ČR. Dostupné z: http://homel.vsb.cz/~s1a64/cd/pdf/print/ip.pdf.

Požadavky

Znalost diferenciálního počtu funkce jedné proměnné.

Garant

doc. RNDr. Eduard Fuchs, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jaromír Šimša, CSc.