Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní matematické systémy (M4130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu M4130 - Výpočetní matematické systémy, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou: seznámení s programovým systémem MATLAB a R; pochopení základní filozofie systému a syntaxe jeho jazyka; znalost základních operátorů a povelů, psaní procedur (dávkové a funkční M-soubory); grafika (1D a 2D grafy); znalost příkazů vztahujících se k náročnějším tématickým okruhům z maticové a polynomiální algebry.Po úspěšném absolvování tohoto kurzu bude student schopen řešit praktické úlohy a problémy v MATLABu a v jazyce R.Poznámka: Seminář probíhá s podporou počítačového projektoru. Praktická cvičení se konají v počítačové učebně s využitím systému MATLAB a R pro UNIX.

Osnova

1. Jednoduché výpočty 2. Maticové operace 3. Příkazy Matlabu a R 4. Práce se soubory 5. Logické operace 6. Textové řetězce 7. Vyhodnocování výrazů 8. Grafika 9. Programování v Matlabu a v jazyce R

Literatura

VENABLES, W. N. a D. M. SMITH. An Introduction to R. 2008. 100 s. infoPÄRT-ENANDER, Eva. The Matlab handbook. Harlow: Addison-Wesley, 1997. xv, 423 s. ISBN 0-201-87757-0. info

Požadavky

KREDITY_MIN ( 30 ) && ! M4130c Výpočetní mat systémy - cv. && ! NOW ( M4130c Výpočetní mat systémy - cv. )Základní znalosti lineární algebry, práce na počítači a programování.

Garant

prof. RNDr. Gejza Wimmer, DrSc.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Koláček, Ph.D.Mgr. Kateřina Konečná