Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie kuželoseček a kvadrik (M5510)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu M5510 - Teorie kuželoseček a kvadrik, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:vysvětlit komplexní rozšíření vektorového a afinního prostoru a porozumět mu;pracovat s bilineárními a kvadratickými formami;porozumět analytické teorii kuželoseček a kvadrik, zvláště projektivní a metrické klasifikaci;interpretovat algebraické výsledky geometricky.

Osnova

Komplexní rozšíření vektorového a afinního prostoru. Projektivnírozšíření afinního prostoru. Bilineární a kvadratické formy.Kuželosečky: projektivní a metrická klasifikace.Kvadriky: projektivní a metrická klasifikace.

Literatura

SEKANINA, Milan. Geometrie. D. 2, Sv. 2. Praha: SPN, 1988. 307 s. infoJANYŠKA, Josef a Anna SEKANINOVÁ. Analytická teorie kuželoseček a kvadrik. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1996. iii, 178 s. ISBN 80-210-1435-0. info

Požadavky

M4522 Geometrie 3 Předpokládá se znalost předmětu M3521 Geometrie II a M4522 Geometrie III.

Garant

prof. RNDr. Josef Janyška, DSc.

Vyučující

prof. RNDr. Josef Janyška, DSc.RNDr. Jan Vondra, Ph.D.