Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Numerické řešení parciálních diferenciálních rovnic (M8200)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu M8200 - Numerické řešení parciálních diferenciálních rovnic, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto předmětu je podat přehled metod pro numerické řešení parciálních diferenciálních rovnic. Jsou zde uvedeny nejdůležitější numerické metody pro řešení okrajových úloh. Jednotlivé metody jsou popsány teoreticky, a jsou rovněž posouzeny z hlediska stability, apod..

Osnova

Teoretické základyVariační metodyMetoda konečných prvkůMetody konečných diferencí

Literatura

doporučená literaturaREKTORYS, Karel. Variační metody :v inženýrských problémech a v problémech matematické fyziky. Vyd. 6., opr. české 2. Praha: Academia, 1999. 602 s. +. ISBN 80-200-0714-8. infoVITÁSEK, Emil. Základy teorie numerických metod pro řešení diferenciálních rovnic. 1. vyd. Praha: Academia, 1994. 409 s. ISBN 80-200-0281-2. infoVITÁSEK, Emil. Numerické metody. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1987. 512 s. infoREKTORYS, Karel. Metoda časové diskretizace a parciální diferenciální rovnice. 2. vyd. Praha: SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1985. 361 s. infoRALSTON, Anthony. Základy numerické matematiky. Translated by Milan Práger - Emil Vitásek. 2. čes. vyd. Praha: Academia, 1978. 635 s., ob. info

Požadavky

Základy teorie Hilbertových prostorů.

Garant

prof. RNDr. Ivanka Horová, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří Zelinka, Dr.