Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk I.1. - francouzština pro právníky (MP109Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MP109Z - Jazyk I.1. - francouzština pro právníky, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je:- seznámení s právnickým odborným jazykem a zvláštnostmi francouzského správního a právního systému formou práce s autentickými texty psanými a mluvenými- získání nových poznatků a osvojení komunikativních kompetencía řečových dovedností (zejména porozumění čtenému, porozumění slyšenému a mluvený projev)Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět textům a vysvětlit problematiku témat: Správní organizace Francie. Orgány výkonné a zákonodárné moci (státní orgány, prezident republiky, vláda). Parlament a ústavní rada. Francouzská ústava. Volby ve Francii. Základní pojmy z práva obecně a z práva občanského. Osoby pracující v soudnictví. Judikatura. Tyto informace bude umět používat v odborné diskusi, vysvětlit a podložit argumenty. Na základě nabytých odborných a jazykových znalostí bude schopen interpretovat neznámé texty.

Osnova

Tematické okruhy pro práci s texty a odbornou konverzaci z oblastí: Správní organizace Francie. Orgány výkonné a zákonodárné moci (státní orgány, prezident republiky, vláda). Parlament a ústavní rada. Francouzská ústava. Volby ve Francii. Základní pojmy z práva obecně a z práva občanského. Osoby pracující v soudnictví. Judikatura.Odborná terminologie, gramatické a lexikální zvláštnosti odborného jazyka.

Literatura

Fontaine, M. Notions fondamentales de droit. Éditions Foucher. Ganges. 2006. 6e édition. ISBN 978-2-216-11046-9ŠEDOVÁ, Marie. Cahier d'exercices de grammaire pour les juristes. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 62 s. ISBN 80-210-1208-0. info

Požadavky

! NOWANY ( MP108Z Jazyk I.1. Něm. , MP111Z Jazyk I.1. Ang. , MP116Z Jazyk I.1. - španělština ) && ! MP108Z Jazyk I.1. Něm. && ! MP111Z Jazyk I.1. Ang. && ! MP116Z Jazyk I.1. - španělština Předpokladem pro zápis do předmětu je znalost obecné francouzštiny na středoškolské (maturitní) úrovni.

Garant

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.Mgr. Daniela Veškrnová