Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk I.3. - francouzština pro právníky (MP307Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MP307Z - Jazyk I.3. - francouzština pro právníky, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je:- seznámení s právnickým odborným jazykem a zvláštnostmi francouzského správního a právního systému formou práce s autentickými texty jak psanými, tak mluvenými- získání nových poznatků a osvojení komunikativních kompetencía řečových dovedností (zejména porozumění čtenému, porozumění slyšenému a mluvený projev)Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět textům a vysvětlitproblematiku témat: Právo a filosofie. Pracovní právo. Obchodní právo. Podnikové právo. Smlouvy. Smluvní závazky. Judikatura. Tyto informace bude umět použít v odborné diskusi, vysvětlit je a podložit argumenty. Na základě nabytých odborných a jazykových znalostí bude schopen interpretovat neznámé texty.

Osnova

Tematické okruhy pro práci s texty a odbornou konverzaci z oblastí: Právo a filozofie. Pracovní právo. Obchodní právo. Podnikové právo. Smlouvy. Smluvní závazky. Judikatura.Gramatické a lexikální zvláštnosti odborného jazyka.

Literatura

ŠEDOVÁ, Marie. Cahier d'exercices de grammaire pour les juristes. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 62 s. ISBN 80-210-1208-0. info

Požadavky

(! MP108Z Jazyk I.1. Něm. ) && (! MP111Z Jazyk I.1. Ang. ) && (! MP207Z Jazyk I.2. Něm. ) && (! MP210Z Jazyk I.2. Ang. ) && MP208Z Jazyk I.2. Fra. Uchazeč musí absolvovat 1. a 2. semestr Jazyka I.-Francouzština pro právníky.

Garant

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.Mgr. Daniela Veškrnová