Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní právo II - seminář (MP502Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MP502Z - Pracovní právo II - seminář, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je navázat na znalosti získané v přemětu Pracovní právo I. Na konci kurzu bude student schopen vysvětllit otázky pracovní doby, překážek v práci, včetně náhrady mzdy. Bude schopen porozumet mzdovému systému u zaměstnavatele, vysvětlit systém cestovních náhrad. Bude schopenposoudit odpovědnost zaměstnance i zaměstnavatele, náhradu škody. Rozpozná pracovní úraz. Bude rozumět procesu kolektivního vyjednávání a formulovat základní ujednání kolektivní smlouvy.

Osnova

Pracovní doba a doby odpočinku.Dovolená na zotavenou.Mzda, plat.Překážky v práci a náhrada mzdy.Systém odpovědnosti v pracovním právu.Náhrada škody, kterou způsobil zaměstnanec.Náhrada škody za kterou odpovídá zaměstnavatel.Kolektivní vyjednávání a kolektivní smlouvy.

Literatura

KOMENDOVÁ, Jana . Pracovní podmínky osob se zdravotním postižením. 1. vyd. Ostrava: Key Publishing s.r.o, 2009. 158 s. Právo. ISBN 978-80-7418-022-4. infoPracovní právo. Edited by Miroslav Bělina. 3. dopl. a přeprac. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. xxxiii, 53. ISBN 978-80-7179-672-5. info

Požadavky

NOW ( MP502Zk Pracovní právo II )

Garant

doc. JUDr. Milan Galvas, CSc.

Vyučující

doc. JUDr. Milan Galvas, CSc.prof. JUDr. Zdeňka Gregorová, CSc.Mgr. Jan Horecký, Ph.D.JUDr. Dana Hrabcová, Ph.D.JUDr. Andrea Hrdličková, Ph.D.Mgr. Kristina ChrástkováJUDr. Jana Komendová, Ph.D.JUDr. Ing. Petr Machálek, Ph.D.JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D.Mgr. Hana Dejmková