Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní právo III - seminář (MP604Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MP604Z - Obchodní právo III - seminář, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět seznamuje studenty s oborem v celém jeho rozsahu. Výuka zahrnuje soutěžní právo v dělení na právní ochranu soutěžního prostředí a nekalou soutěž, dále výklad o právní úpravě postavení podnikatelských subjektů (především obchodní společnosti a družstvo), výklad o obchodních závazkových vztazích. Student nabývá vědomostí tvořících teoretický základ oboru, v seminární výuce praktikuje výklad a aplikaci práva. Na konci tohoto kursu student ovládá právní úpravu obchodních společností, hospodářské soutěže, závazkových vztahů v podnikání; tuto úpravu umí vysvětlit, aplikovat ji na konkrétní případy a vytvářet právní stanoviska k těmto případům.

Osnova

Výklad o jednotlivých smluvních typech v obchodním právu* Kupní smlouva* Smlouva o dílo* Leasing* Bankovní služby, fakturace, placení* Smlouva o prodeji podniku,* Smlouva o kontrolní činnosti,* Smlouva o tichém společenství* Licenční smlouva, ochranné známky, označení původu* Smlouvy obstaravatelské,* Smlouvy přepravní* Smlouvy skladovací,

Literatura

Bejček, J. a kol: Závazky v podnikání, učebnice, C.H.Beck, 1. vydání, plánováno na podzim 2014BEJČEK, Josef, Petr HAJN, Jarmila POKORNÁ, Jaromír KOŽIAK, Radek RUBAN, Josef ŠILHÁN, Eva TOMÁŠKOVÁ a Eva VEČERKOVÁ. Obchodní právo. Obecná část. Soutěžní právo. 1. vyd. V Praze: C.H. Beck, 2014. xxvii, 383. ISBN 9788074005473. info

Požadavky

NOW ( MP604Zk Obchodní právo III )

Garant

prof. JUDr. Josef Bejček, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. Josef Bejček, CSc.doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.JUDr. Jaromír Kožiak, Ph.D.JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.prof. JUDr. Jarmila Pokorná, CSc.JUDr. David Raus, Ph.D.Ing. Mgr. Radek RubanJUDr. Ing. Josef Šilhán, Ph.D.JUDr. Eva Večerková, Ph.D.