Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční právo III - seminář (MP929Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MP929Z - Finanční právo III - seminář, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu by měl být student schopen aplikovat znalosti nabyté v předchozích dvou semestrech v oblasti daňové správy. Měl by být schopen vyplnit daňové přiznání a obhajovat klienta před správcem daně, zároveň by měl být schopen formulovat písemnosti připravované finančním úřadem. Dále by měl být student schopen spočítat nejčastější daně a vyplnit k nim daňová přiznání.

Osnova

Správa daní a daňové řízení aplikované na daně z příjmů (výpočet daně, vyplnění daňového přiznání, vytýkací řízení, odvolání, rozhodnutí).Stanovení a vylnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob, z příjmů právnických osob, z nemovitostí, silniční daně, daní z civilněprávních úkonů. Praktická cvičení na určení cen zboží bez spotřebních daní.

Literatura

RADVAN, Michal , Petr MRKÝVKA , Ivana PAŘÍZKOVÁ a Dana ŠRAMKOVÁ . Finanční právo a finanční správa – Berní právo. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, Doplněk, 2008. 510 s. Edice učebnic PrF MU č. 417. ISBN 978-80-210-4732-7. infoAktuální daňové předpisyŠIROKÝ, Jan. Daňové teorie s praktickou aplikací. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2003. xv, 249 s. ISBN 80-7179-413-9. info

Požadavky

NOW ( MP929Zk Finanční právo III )Znalosti z Finančního práva I a II.

Garant

doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ivana Pařízková, Ph.D.doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D.JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBAdoc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.Dr Mgr. Damian Czudek, Ph.D.JUDr. Michal JanovecMgr. Jan Neckář