Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie pro právníky (MV401K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MV401K - Psychologie pro právníky, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je připravit studenty na základními situace, ve kterých právník potřebuje psychologickou znalost. Budoucí právníci budou schopni uplatnit informace o psychologii lidské osobnosti. Studenti předmětu získají lepší komunikační dovednosti pro právní praxi.

Osnova

Přednášky.Přednášky:1. Vztah vědecké psychologie a právní praxe. Minulost a současná praxe.2. Psychopatologie lidského jednání-právní souvislosti.3. Právo a psychologie lidské závislosti (závislost na alkoholu, drogách, právní souvislosti).4. Právo a psychologie lidské komunikace. I.5. Právo a psycholoige lidské komunikce II.6. Moderní právní praxe a současná psychologie-aktuální témata.Semináře:1. Vztah vědecké psychologie a právní praxe. Základní informace o předmětu.2. Právo a lidské vnímání.3. Právo a lidské rozumové schopnosti (myšlení a inteligence).4. Právo a lidská emocionalita.5. Právo a lidský pudový život6. Právo a psychologie lidského jednání.

Literatura

HOUBOVÁ, Drahomíra , Jaromír HARVÁNEK , Pavel HUNGR , Karin BRZOBOHATÁ a Vladimír SMÉKAL . Psychologie pro právníky. Plzeň: Aleš Čeněk, 2008. 279 s. ISBN 978-80-7380-100-7. info

Požadavky

! MP411Zk Psychologie && ! MP411Z Psychologie sem && ! CM411Z Psychologie sem && ! CM411Zk Psychologie Předběžná znalost předmětu není předpokládána.

Garant

JUDr. Karin Brzobohatá, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Karin Brzobohatá, Ph.D.Mgr. Martin Hapla