Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světové hospodářské právo (MV828K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MV828K - Světové hospodářské právo, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět má poskytnout přehled světového nebo kontinentálního evropského práva hospodářské integrace a kooperace s připomenutím ekonomických, politických a sociálních souvislostí.Předmět se netýká integrace v rámci Evropské unie.Předmět je určen studentům právnických disciplín, přínosný však může být rovněž pro studenty ekonomie či mezinárodních vztahů.

Osnova

Světové hospodářské právo(1) GATT a WTO, vývoj, podstata(2) Doprovodné smlouvy + GATS + TRIPS(3) Řešení sporů, judikatura DSB(4) Mezinárodní měnové vztahy + IMF(5) Mezinárodní bankovnictví, rozvojová pomoc, UNCTAD, OECD(6) Ochrana investic, mezinárodní zásady zdanění(7) Mezinárodní právo silniční dopravy(8) Mezinárodní právo železniční, letecké a námořní dopravy(9) Mezinárodní právo pošt, telekomunikací a internet(10) Energetika a mezinárodní právo(11) Kolokvium(12) Kolokvium II (rezerva)

Literatura

BALAŠ, Vladimír a Pavel ŠTURMA. Kurs mezinárodního ekonomického práva. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 1997. xvii, 221. ISBN 80-7179-150-4. info

Požadavky

! MV828Z Světové HP sem Nejsou stanoveny.

Garant

doc. JUDr. Filip Křepelka, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Filip Křepelka, Ph.D.