Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní zástupce v praxi (MV907K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MV907K - Státní zástupce v praxi, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s postavením státního zástupce v trestním řízení a jeho každodenní činností. V rámci výuky bude studentům vysvětlen systém fungování dozoru státního zástupce nad činností policejního orgánu s odlišením dohledu nadřízeného státního zástupce. Po předchozím vysvětlení o rozhodování v trestním řízení si studenti vyzkouší sami zpracovat nástin některého z rozhodnutí státního zástupce v přípravném řízení. Studentům bude rovněž podán výklad o základním chodu trestní kanceláře a vedení spisové služby státního zastupitelství.

Osnova

Postavení státního zástupce v trestním řízení, dozorová a dohledová činnost státního zástupce, přípravné řízení trestní, rozhodování státního zástupce v trestním řízení a opravné prostředky, posuzování podání, zkrácené přípravné řízení, dohoda o vině a trestu.

Literatura

Studijní materiály budou dodávány ad hoc k jednotlivým hodinám dle obsahu výuky. Jedná se o dovednostní předmět, materiály tedy budou zaměřeny aplikačně.

Požadavky

MP804Zk Trestní právo III

Garant

doc. JUDr. Marek Fryšták, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Marek Fryšták, Ph.D.Mgr. Pavel PukovecJUDr. Jan Sladký