Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lidská práva v aplikační praxi (MVD002K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVD002K - Lidská práva v aplikační praxi, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Smyslem kurzu je umožnit studentům praktickou právnickou práci pod dohledem vyučujících a zaměstnanců zúčastněných nevládních organizací. Na kurzu budou spolupracovat nevládní organizace Liga lidských práv a Ekologický právní servis, případně PBA jako konzultant a koordinátor. Na konci kurzu bude student schopen na pokročilé úrovni řešit skutečné lidskoprávní případy; bude schopen pracovat na případu v týmu; bude schopen sepsat analýzu i praktické podání v prakticky jakékoliv lidskoprávní oblasti; bude schopen pracovat s informačními prameny týkajícími se lidských práv.

Osnova

Setkání s nevládními organizacemiPráce na případu (každý rok se liší)Prezentace řešení

Literatura

Jedná se o nácvik dovedností, tudíž budou využívány konkrétní případy a dokumenty s nimi související a dále právní právní předpisy. Se speciální studijní pomůckou se nepočítá.

Požadavky

Kurz je otevřen studentům 3. a 4. ročníku, předpokládá se úspěšné absolvování předmětu Ústavní právo.Kurz je určen studentům se skutečným zájmem. Z toho plyne též struktura kurzu, kde budou na studenty kladeny vyšší časové nároky – výuka bude probíhat v blocích, přičemž část výuky proběhne přímo v prostorách nevládních organizací či na konkrétních jednáních. Omezení zápisu do předmětu: předmět je určen pouze studentům mateřských oborů, kteří absolvovali předměty Ústavní právo.

Garant

JUDr. Kateřina Šimáčková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Kateřina Šimáčková, Ph.D.doc. JUDr. Mgr. Pavel Molek, Ph.D., LL.M.JUDr. Ladislav Vyhnánek, Ph.D.Mgr. Ing. Libor StudenýMgr. Jana KravčíkováJUDr. Kateřina Červená, Ph.D.Mgr. Eva PavlorkováMgr. Hana SotoniakováMgr. Bc. Jaroslav Benák, Ph.D.Mgr. Miroslav KnobMgr. Michal Hájek