Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky vyjednávání při poskytování právních služeb (MVP001K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVP001K - Techniky vyjednávání při poskytování právních služeb, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Představit studentům hlavní faktory ovlivňující dynamiku vyjednávání, naučit je rozpoznat prostor pro dohodu a identifikovat jejich osobní vyjednávací styl. Na kratších cvičeních studentům ukázat jak různé vyjednávací styly, strategie a taktiky ovlivňují proces i výsledek vyjednávání.2. Seznámit studenty s nejdůležitějšími zákonitostmi vyjednávání, včetně toho, zda a jak použít silové vyjednávání. Objasnit studentům jakou roli ve vyjednávání hrají zájmy versus postoje, jak si stanovit vlastní cíle a jak rozpoznat motivy a ovlivnit rozhodování protistrany.3. Naznačit, jak fungují některé zákonitosti komunikace, a posílit schopnosti studentů v používání efektivní komunikace. Vysvětli a zdůraznit studentům význam mlčení a naslouchání.4. Rozebrat se studenty stádia vývoje konfliktu. Představit jim a pomoci jim překonat problémy ve vztahové rovině konfliktu.

Osnova

1.Dynamika vyjednávání zblízka; zájmy versus postoje; vyrovnání se s pocity ovlivňujícími vyjednávání2. Role komunikace; úloha mlčení a naslouchání; některé prvky efektivní komunikace3. Věcná a vztahová rovina konfliktu; čtyři základní bariéry souhlasu; taktiky napomáhající protistraně souhlasit4. Vyjednávací taktiky soustřeďující se na řešení konfliktu; jak znesnadnit protistraně nesouhlasit5. Jak zvládnout obtížné vyjednávání = jak vyjednávat s těmi, se kterými se nám těžce vyjednává

Požadavky

SOUHLASSouhlas založený na sepsání motivačního dopisu objasňujícího zájem o předmět.Povaha předmětu neumožňuje absolvování předmětu distančně. Studenti s povoleným ISP jsou povinni, stejně jako ostatní studenti, účastnit se výuky v plném rozsahu. Účast ve výuce nelze nahradit náhradním plněním.

Garant

JUDr. Kateřina Šimáčková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Tomáš Philippi