Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní aspekty činnosti televize veřejné služby (MVV174K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVV174K - Právní aspekty činnosti televize veřejné služby, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu by student měl být schopen definovat a komplexně vyhodnotit obsah, účel a jednotlivé formy veřejné služby v oblasti televizního vysílání a vést věcnou a třebas i kritickou debatu jak o významu a přínosu veřejné služby v oblasti televizního vysílání, tak o postavení a činnosti České televize v různých právních rovinách. Ústředním záměrem je zde představit Českou televizi nejen coby poskytovatele veřejné služby v oblasti televizního vysílání, ale i v jejích dalších podobách, především jako jednoho z nejvýznamnějších výrobců audiovizuálních děl na území České republiky, podnikatele, protiváhy provozovatelů televizního vysílání s licencí (tzv. „komerčních“) a podobně.

Osnova

1. Historické okolnosti vzniku České televize. 2. Postavení České televize v právním systému České republiky. 3. Veřejná služba v oblasti televizního vysílání – pojem, obsah, účel, jednotlivé formy. 4. Kodex České televize. 5. Rada České televize jako orgán kontroly činnosti České televize ze strany veřejnosti. 6. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a Česká televize. 7. Soudy a Česká televize.

Literatura

doporučená literaturaMORAVEC, Ondřej . Mediální právo v informační společnosti. Praha: Leges, s.r.o., 2013. 288 s. Student. ISBN 978-80-87576-52-6. infoKROUPA, Jiří , Kateřina ŠIMÁČKOVÁ , Pavel MOLEK , Ondřej MORAVEC , Ladislav VYHNÁNEK a Klára RUJBROVÁ . Mediální právo. 2. vyd. dotisk. Brno: Masarykova univerzita, 2011. 248 s. Edice učebnic PrF MU č. 478. ISBN 978-80-210-4884-3. info

Požadavky

SOUHLASbez prerekvizit

Garant

JUDr. Kateřina Šimáčková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Rostislav VrzalJUDr. Kateřina Šimáčková, Ph.D.