Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výkon soudních rozhodnutí na území ČR (MVV2168K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVV2168K - Výkon soudních rozhodnutí na území ČR, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět koncepci výkonu soudního rozhodnutí na území ČR. Předmět není omezen na uznání vnitrostátních rozhodnutí, ale výklad bude veden také směrem k rozhodnutím cizích států, a to jak členských států EU, tak států třetích.

Osnova

2.3. - úvod, koncepce předmětu9.3. - uznání, vykonatelnost, výkon (obsah pojmů, vzájemný vztah těchto fází, jaké varianty mohou nastat v reálné situaci)16.3. - Prameny a jejich vzájemné vztahy (rozdělení na rozhodnutí ze státu EU a ze třetích států)23.3. a 30.3. - nakládání s rozhodnutím ze třetího státu (bilaterální a multilaterální mezinárodní smlouvy, ZMPS, rozbor důvodu pro odmítnutí uznání)6.4.a 13.4. - Brusel I (postup, důvody pro odmítnutí uznání, sporné otázky)20.4. - Evropský exekuční titul, Evropský platební rozkaz, Řízení o drobných nárocích27.4. - Nakládání s veřejnými listinami4.5., 11.5., 18.5. (bude doplněno)

Literatura

bude dána k dispozici v interaktivní osnově

Garant

JUDr. Jiří Valdhans, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Klára Drličková, Ph.D.JUDr. Jiří Valdhans, Ph.D.JUDr. Lucia Hudecová, Ph.D.