Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přípravný kurz pro odbornou zkoušku DFP (francouzský jazyk) (MVV47K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVV47K - Přípravný kurz pro odbornou zkoušku DFP (francouzský jazyk), Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je osvojení odborných a jazykových znalostí a komunikačních kompetencí, které umožní přípravu na mezinárodní zkoušku z právnické francouzštiny DFP juridique B2.Na konci kurzu bude student schopen komunikovat na mezinárodní odborné úrovni v právnickém prostředí a používat francouzštinu jako pracovní jazyk při styku s frankofonními kolegy. Bude schopen analyzovat a interpretovat smluvní dokumenty, právní texty, soudní rozhodnutí, články a komuniké. Bude schopen samostatného písemného projevu a samostatného ústního projevu (diskuse, jednání, výměna informací).

Osnova

V kurzu budou analyzovány vzorové testy zaměřené na zvládnutí základních kompetencí : porozumění psanému, samostatný písemný projev (résumé), poslech, samostatný mluvený projev.Tématické okruhy : Základní členění práva. Právo Evropských společenství. Zdroje práva. Zákony. Judikatura. Mezinárodní smlouvy.

Literatura

Fontaine, M. Notions fondamentales de droit. Éditions Foucher. Ganges. 2006. 6e édition. ISBN 978-2-216-11046-9Soignet,M. Le Français juridique : Droit, administration, affaires. Hachette international. Paris. 2003. ISBN 201-1-55-200-1

Požadavky

MP208Z Jazyk I.2. Fra. || MV418Zk Jazyk II.2. Fra. || MV616Zk Jazyk II.4. Fra. || MV837Zk Jazyk II.6. Fra. Student úspěšně absolvoval předměty Francouzština pro právníky I.1, II.1a Francouzština pro právníky I.2, II.2 (MP109Z/MV319Z a MP208Z/MV418ZK).

Garant

Mgr. Daniela Veškrnová

Vyučující

Mgr. Daniela Veškrnová