Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mimoprávní vlivy na rozhodování soudů (MVV57907K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVV57907K - Mimoprávní vlivy na rozhodování soudů, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen: porozumět a vysvětlit mimoprávní vlivy na rozhodování soudů; schopen používat metody vhodné k posouzení existence a intenzity mimoprávních vlivů na rozhodování soudů; vytvořit návrh vědecké studie zkoumající faktory ovlivňující rozhodování soudů.

Osnova

Úvod do problematiky – co ovlivňuje rozhodování soudů.Jak zkoumat faktory ovlivňující rozhodování soudů?Základní problémy kvantitativního výzkumu (design kvantitativní studie)Základní statistické metody a pojmy.Vliv ideologie na soudní rozhodování.Strukturální vlivy na soudní rozhodování soudů.Vliv veřejného mínění na rozhodování soudů.Vliv účastníků řízení na rozhodování soudů.

Literatura

doporučená literaturaEPSTEIN, Lee a Andrew D. MARTIN. An introduction to empirical legal research. 1st ed. pub. Oxford: Oxford University Press, 2014. xiv, 324 s. ISBN 9780199669066. infoThe Oxford handbook of empirical legal research. Edited by Peter Cane - Herbert M. Kritzer. Oxford: Oxford University Press, 2010. xv, 1094 s. ISBN 9780199659944. infoneurčenoČlánky a další materiály zpřístupněné ve studijních materiálech

Požadavky

SOUHLAS

Garant

JUDr. Ladislav Vyhnánek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ladislav Vyhnánek, Ph.D.