Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční právo procesní pro veřejnou správu (NP301Zk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NP301Zk - Finanční právo procesní pro veřejnou správu, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty zejména magisterského navazujícího studijního programu v oboru oboru Veřejná správa důkladně se orientovat v procesně právní problematice v oblasti fiskální i nefiskální části finančního práva a finanční správy. V rámci rozboru procesní úpravy aplikace hmotněprávních předpisů je sledována i role harmonizace v rámci komunitárního práva.Na konci kurzu bude student schopen porozumět vazbám mezi jednotlivými procesními předpisy; porozumět vazbám na soudní přezkum podle SŘS v případě daňového řízení a podle SŘS i části V. OSŘ ve vztahu k instituci finančního arbitra.

Osnova

1. Problematika aplikace finančního práva hmotného a procesního v ČR a EU. Prameny finančního práva procesního. Právní regulace řízení ve věcech veřejných financí.2. Daňové řízení a zvláštní daňové řízení.3. Arbitrážní řízení přde finančním arbitrem.4. Správní řízení ve věcech finančního práva hmotného při subsidiárním použití daňového či správního řádu.5. Intervenční procesy heteronomní povahy. Normotvorné procesy v oblasti finančního práva.6. Soudnictví ve finančně právních věcech.

Literatura

study materials in IS

Požadavky

! OBOR ( PR )Předmět navazuje na poznatky získané a osvojené zejména v rámci studia správního procesu a finančně právních disciplín. Prohlubuje je se zaměřením na vzájemné vazby procesněprávních předpisů, jejich analýzu a otázku subsidiárních právních předpisů (zejm. daňový řád a správní řád).

Garant

JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBA

Vyučující

doc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBA