Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář DSP Chemie (XD107)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu XD107 - Seminář DSP Chemie, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je určen studentům doktorského studijního programu Chemie. Jeho cílem je:1) Vytvořit prostředí pro prezentace výsledků vědecké práce studentů DSP Chemie před širší odbornou veřejností než představuje komunita studentů DSP téhož oboru v rámci tzv. oborových seminářů. Tato možnost je dána studentům, kteří již svoji práci dokončili či téměř dokončili a připravují se k obhajobě doktorské disertace v tomto či následujícím semestru.2) Poskytnout celé chemické veřejnosti seznámit se se zaměřením výzkumu v rámci doktorských prací na jednotlivých chemických oborech a tak nenásilnou formou podporovat spolupráci mezi nimi.3)Vytvořit příležitost pro seznámení studentů DSP Chemie s výzkumem prováděným na zahraničních univerzitách formou přednášek zahraničních hostí. Tato úloha semináře XD107 se nepřekrývá s funkcí oborového semináře, na němž zahranční hosté přednášejí specializované komunitě oboru. Koncepce přednášky na XD 107 proto reflektuje skutečnost, že je určena širší odborné veřejnosti.4)Umožnit studentům DSP, aby se seznámili formou účasti na habilitačních přednáškách svýzkumem prováděným zejména na pracovištích Ústavu chemie a Výzkumného centra pro chemii životního prostředí a ekotoxikologii (DSP Chemie), případně na dalších pracovištích PřF MU a pracovištích jiných vysokých škol.

Osnova

Podkladem pro uspořádání semináře je:1) Informace školitele, předsedy oborové komise nebo žádost studenta DSP Chemie o zařazení přednášky.2)Požadavek na uspořádání přednášky zahraničního hosta.3)Požadavek předsedy habilitační komise na zajištění termínu veřejné přednášky pro habilitanta

Garant

prof. RNDr. Viktor Kanický, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Viktor Kanický, DrSc.prof. RNDr. Josef Havel, DrSc.doc. RNDr. Ctibor Mazal, CSc.prof. RNDr. Jiří Pinkas, Ph.D.