Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (Z0017H)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Z0017H - Diplomový seminář 1, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je organizován oborově. V semináři probíhá jednak profesní příprava studentů navazujícího studia, jednak se v semináři prezentují studenti svými pracemi.

Osnova

1. - 9. týden - Profesní příprava diplomantů.V profesní přípravě se praktickou formou procvičují a zdokonalují tyto dovednosti:- dovednost sestavit stručnou anotaci v češtině z vlastního díla- dovednost sestavit stručnou anotaci v cizím jazyce z vlastního díla- dovednost sestavit stručnou anotaci z cizích článků publikovaných v cizím jazyce- dovednost stanovit vhodná klíčová slova- dovednost organizovat si seznam používané literatury pomoc programu EndNote- dovednost nabídnout redakci odborného časopisu vlastní článek- dovednost analyzovat odborný text a referovat o něm, dovednost vést diskusi ad rem- dovednost organizovat posloupnost tabelárních a grafických příloh v odborné práci- dovednost upravit redakčně odborný text - korektury textů- dovednost navrhnout a obhájit racionální program vědecké konference- dovednost zhotovit poster a prezentaci pro vědeckou konferenci- dovednost vypracovat a odůvodnit návrh výzkumného projektu- příprava na hledání prvního pracovního místa10. týden - Prezentace posterů studentů 1. ročníku - s interní diskuzí k posterům.11. - 12. týden - Vystoupení studentů 2. ročníkuPrezentace stavu rozpracovanosti diplomových prací za účasti doktorandů a popř. i učitelů Ústavu - s podrobnou diskuzí k referátům.13. týden - Zhodnocení prezentací v seminární skupině.

Literatura

KUNC, Josef , Václav TOUŠEK , Jiří VYSTOUPIL , Petr DANĚK , Pavel KLAPKA , Ondřej MULÍČEK , Daniel SEIDENGLANZ , Zdeněk SZCZYRBA , Michal VANČURA , Antonín VĚŽNÍK , Milan VITURKA a Petr TONEV . Ekonomická a sociální geografie. 1. vydání. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2008. 411 s. učebnice vysokých škol. ISBN 978-80-7380-114-4. infoMEŠKO, Dušan, Dušan KATUŠČÁK a Ján FINDRA. Akademická příručka. České, upr. vyd. Martin: Osveta, 2006. 481 s. ISBN 80-8063-219-7. info

Požadavky

NOW ( Z7001 Diplomová práce z geografie 1 )

Garant

prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Jeřábek, Ph.D.