Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z ekonomické geografie (Z0158)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Z0158 - Terénní cvičení z ekonomické geografie, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posláním terénního cvičení z ekonomické geografie je jednak demonstrovat v terénu jevy, o nichž bylo přednášeno v geografii dopravy a v geografii zemědělství, současně je posláním terénního cvičení upevnit některé dovednosti studentů v práci v terénu.

Osnova

Terénní cvičení probíhá v několika lokalitách v okolí univerzitního města, přičemž v prvních dvou dnech převažuje demonstrace zájmových objektů a jevů v terénu, týden končí samostatnými pracemi studentů při pořízování mapy využití ploch a při pořízení schématu dopravní sítě menší lokality a schématu navazujících aktivit.

Literatura

doporučená literaturaHENDL, Jan. Kvalitativní výzkum :základní metody a aplikace. Vyd. 1. Praha: Portál, 2005. 407 s. ISBN 80-7367-040-2. infoIVANIČKA, Koloman. Základy teórie a metodologie socioekonomickej geografie. 2. vyd. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladatel'stvo, 1987. 432 s. info

Požadavky

Z0081 Prostorové SE informace || NOW ( Z0081 Prostorové SE informace )

Garant

prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc.

Vyučující

RNDr. Ondřej Šerý, Ph.D.doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.