Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Životní prostředí České republiky (ZD346)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZD346 - Životní prostředí České republiky, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je podat obraz současného stavu životního prostředí na území České republiky s důrazem na jeho jednotlivé složky. Budou diskutovány i státní politiky ŽP, právní problematika spojená s ŽP. Diskutován bude i mezinárodní kontext ŽP.

Osnova

1. Stav životního prostředí na území ČR2. Státní politika ŽP3. Právní úprava ochrany ŽP4. Organizační a institucionální zajištění ochrany ŽP5. Mezinárodní kontext6. Ekonomické otázky ochrany ŽP7. Právo na in formace o ŽP8. Udržitelný rozvoj

Literatura

Atlas of the evnironment and health of the population of the ČSFR : Atlas životního prostředí a zdraví obyvatelstva ČSFR. infoStatistical environmental yearbook of the Czech Republik. 2001 (Souběž.) : Statistická ročenka životního prostředí České republiky. 2001. infoŽivotní prostředí v České republice 1989 - 2004.

Požadavky

PROGRAM ( D - GR4 )

Garant

doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.

Vyučující

RNDr. Vladimír Herber, CSc.