Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro cestovní ruch (KAA / BACR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BACR - Angličtina pro cestovní ruch, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. What is travel and tourism? The tourism industry from the viewpoint of its participants, the organizational structure of tourism2. The Ministry for Regional Development, The Czech Tourist Authority.3. Information centres, tourism in regions, guiding4. International tourism organizations (UNWTO, UFTAA, IATA, CECTA).5. Tourism as a commodity, Niche market, marketing and promotion.6. Public sector involvement in tourism, wellness tourism, spa tourism, congress tourism.7. Tour operators, tour agents.8. Lodging and catering facilities.9. Transportation (by air, airports, by train - high speed trains in Europe, railway services).10. Tourism and the environment, ecotourism.11. National parks in GB and USA and in our country.12. Taking health precautions, travel and tourism insurance.13. Revision.

Získané způsobilosti

Student si osvojuje znalosti týkající se terminologie používané v oblasti cestovního ruchu. Orientuje se především v odborné slovní zásobě, která se vztahuje na oblast dopravy, ubytování, komunikace s cestovními agenturami a kancelářemi. Získává rovněž přehled o postavení cestovního ruchu v ČR, právních předpisech a diskutuje o aktuálních tématech jako jsou udržitelný cestovní ruch, eko-turismus a ochrana životního prostředí obecně. Každý student zpracovává a prezentuje zvolené téma a ostatním tak demonstruje stávající situaci dané problematiky. Student dokáže obecně popsat situaci v cestovním ruchu z hlediska Evropské unie a pojmenovat základní regionální, národní a nadnárodní organizace působící v oblasti cestovního ruchu.

Literatura

COT - Communication On-line Tourism. (časopis). BALCAR, B. Česko-anglický odborný konverzační slovník cestovního ruchu. Domažlice: Nataša Balcarová - RESONANCE, 2001. JACOB, M., STRUTT, P. English for International Tourism. Essex: Longman, 1997. EASTWOOD, J. English for Travel. Oxford: OUP, 1994. MÍŠKOVÁ, Z. English in Tourism Industry. Praha: VŠE, 1997. HARDING, K. Going International (English for Tourism). Oxford: OUP, 1998. RILEY, D. Check Your Vocabulary for Hotel, Tourism and Catering Management. Middlesex: Peter Collin Publishing, 1995. POHL, A. Test Your Business English - Hotel and Catering. London: Penguin Books, 1996. MCBURNEY, N. Tourism. New York: Prentice Hall, 1996. Všudybyl - časopis profesionálů cestovního ruchu.

Požadavky

Student musí absolvovat písemný test, který prověřuje vědomosti získané v seminářích v rozsahu probraných témat a doporučené literatury. Podmínkou udělení zápočtu je dosažení minimálně 70% z celkového počtu bodů. V seminářích je hlavní pozornost věnována aktivní účasti studentů v diskusích a referátům, které studenti zpracují na vybrané téma týkající se problematiky cestovního ruchu.

Vyučující

Mgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.