Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina ve sféře podnikání 4 (KAA / BASP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BASP4 - Angličtina ve sféře podnikání 4, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Trh, funkce trhu, tržní prvky3. Spotřebitelé na trhu, služby zákazníkům, selhání trhu4. - 5. Banky a monetární politika6. - 7. Fiskální politiky8. - 9. Produkt (HDP, HNP), investice a multiplikátor10. - 12. Inflace a nezaměstnanost13. Trade Fair

Získané způsobilosti

Student získává schopnost orientovat se ve vybraných mikro- a makroekonomických tématech. Osvojuje si znalost odborné terminologie týkající se problematiky fungování trhu, chování spotřebitelů, bankovnictví a monetární politiky, fiskální politiky a inflace a nezaměstnanosti. Student je způsobilý prezentovat odborné názory a dokáže analyzovat odborný text a podrobit jej kritickému hodnocení.

Literatura

A Concise Dictionary of Business. Oxford: OUP, 1990. DUCKWORTH, M.; TURNER, R. Business Result (Upper-Intermediate). Oxford: OUP, 2008. MACKENZIE, I. English for Business Studies. Cambridge: CUP, 1997. MACKENZIE, I. English for Business Studies. A course for Business Studies and Economics students. Third Edition. Cambridge: CUP, 2010. ČAPKOVÁ, H. a kol. English for Economists. Praha: Ekopress, 2000. KAFTAN, M., HORÁKOVÁ, L. English in Economics. Praha: Karolinum, 1997. MASCULL, B. Key Words in Business. London: Collins Cobuild, 1996. Magazines, newspapers. COTTON, D, FALVEY, D., KENT, S. Market Leader - New Edition (Upper-Intermediate Business English). Harlow: Longman, 2001. DUBICKA, I., O KEEFFE. Market Leader (Advanced). Harlow: Longman, 2006. KAFTAN, M. Modern Business English in Enterprise. Praha: Leda, 2001. ALLISON, J.; TOWNEND, J.; EMMERSON, P. The Business, (Advanced). Macmillan, 2008. ALLISON, J.; TOWNEND, J.; EMMERSON, P. The Business, (Upper-Intermediate). Macmillan, 2008. NORMAN, S. We re in Business. Harlow: Longman, 1983.

Požadavky

Předmět je vyučován v angličtině. Vyžaduje se aktivní 90% účast studentů na cvičeních podložená samostatnou domácí přípravou, znalosti v rozsahu látky probírané ve cvičeních a v rámci doporučené literatury. Podmínkou získání zápočtu je přednesení referátu na zadané téma a dodání jeho písemné podoby (ve formě handouts).

Garant

Mgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.Dr. Teresa Maria WłosowiczMgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.Dr. Teresa Maria Włosowicz