Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Britská studia (KAA / BBRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BBRS - Britská studia, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. The Geography of the UK. London.2. British Economy.3. The British Parliament.4. The British System of Central and Local Government.5. The Monarchy, Royal Family and the Constitution.6. The British System of Justice.7. The British System of Education.8. Social Welfare in Britain.9. The Religious Scene in Britain.10. Mass Media in Britain.11. Sports and Cultural Life.12. Family Life and Housing.13. Food, Meals; Festivals throughout the Year.

Získané způsobilosti

Studenti získají aktuální znalost britských institucí i životních skutečností v současné Británii. Seznámí se také se zdroji informací o této oblasti, která se neustále mění, takže z nich budou schopni čerpat aktuální informace v případě potřeby. Budou se schopni orientovat v současném životě Spojeného království, diskutovat jak o tématech souvisejících s britskými reáliemi, tak o odpovídajících tématech týkajících se české skutečnosti. Budou schopni srovnávat britskou a českou skutečnost a rovněž seznámit cizince se základními aspekty života v naší zemi.

Literatura

PEPRNÍK, J. A Guide to British Studies. Olomouc: UP, 1994. NANGONOVÁ, S. An Outline of British History. Ostrava: OU, 1995. O DRISCOLL, J. Britain. Oxford: Oxford University Press, 1977. MUSMAN, R., VALLANCE, A. Britain Today. Harlow: Longman, 1991. VAUGHAN-REES, M. In Britain. London: Chancerel, 1995. SHEERIN, S. Spotlight on Britain. Oxford: OUP, 2002.

Požadavky

Kurz je zakončen zápočtovým testem (vyžaduje se 70% úspěšnost), který prověří vědomosti získané v kurzu a při studiu doporučené literatury.

Garant

PhDr. Stella Nangonová

Vyučující

PhDr. Stella Nangonová