Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní zeměpis Velké Británie (KAA / BKZVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BKZVB - Kulturní zeměpis Velké Británie, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 4. Londýn.5. - 6. Jižní a jihozápadní Anglie.7. - 8. Střední a severní Anglie.9. -10. Wales.11.-13. Skotsko a Severní Irsko.

Získané způsobilosti

Student zná nejvýznamnější pamětihodnosti Velké BritánieStudent se orientuje v kulturně-historických tématech s ohledem na region zeměZpracuje minimálně jeden obsáhlý referát na zadané témaPracuje samostatně na jeho přípravěPrezentuje připravené poznatky

Literatura

MACKENZIE M. D. M., WESTWOOD, L. J. Background to Britain. London: Macmillan, 1991. O DRISCOLL, J. Britain. Oxford: OUP, 1995. MUSMAN R., ADRIAN-VALLACE, D. Britain Today. Harlow: Longman, 1989. SHEERIN, S. et al. Spotlight on Britain. Oxford: Oxford University Press, 1990.

Požadavky

1. 80% účast v seminářích.2. Průběžná příprava zadaných textů.3. Příprava a prezentace alespoň jednoho referátu v rozsahu min. 30 minut.

Garant

Mgr. Petr Filip

Vyučující

Mgr. Petr Filip