Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úřední korespondence (KAA / BUK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BUK - Úřední korespondence, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Letters, faxes, and emails2. Content and style3. Curriculum Vitae and covering letter4. Enquiries5. Replies and quotations6. Orders7. Payment8. Complaints and adjustments9. Credit10. Banking11. Transportation and shipping12. Insurance13. Memos and reports

Získané způsobilosti

Kurz uvádí studenty do základů obchodní korespondence. Studenti jsou seznámeni s modelovými dopisy a frázemi typických obchodních situací (mezinárodní) obchodní korespondence, s pravidly, zvyklostmi, výměnou informací mezi prodávajícím a kupujícím. Hlavní pozornost je věnována nejen obsahu jednotlivých tiskovin, ale i jejich formální podobě.

Literatura

JONES, L., ALEXANDER, R. A Course in Communication Skills. Cambridge: CUP, 1991. ASHLEY, A. A Handbook of Commercial Correspondence. Oxford: OUP, 1994. BABÁKOVÁ, J. Anglická obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1999. NATEROP, B. J., WEIS, E., HABERFELLNER, E. Business Letters for All. Oxford: OUP, 1996. REJTHAROVÁ, V., SKÁLOVÁ, E. Příručka anglického obchodního stylu. Praha: Academia, 1981.

Požadavky

Předmět je vyučován anglicky, výuka je zakončena zápočtem. K udělení zápočtu je vyžadována znalost látky probírané v seminářích a přednesení referátu na zadané téma a přeložení úplné a samostatně postupně vypracované Project Work.

Vyučující

Mgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.