Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do překladu odbor. textů do angl. 1 (KAA / BUPT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BUPT1 - Úvod do překladu odbor. textů do angl. 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Introduction2. Selected examples of official documents3. Sworn statements, power of attorney4. Selected examples of legal documents5. Commercial and promotional texts

Získané způsobilosti

Student získává základní přehled o klíčových problémech překladu odborných textů z češtiny do angličtiny. Orientuje se ve hlavních interkulturních rozdílech, které mohou při překladu těchto textů způsobit problémy. Rozvíjí a upevňuje schopnost identifikovat problematické jevy z hlediska překladatelských metod a dokáže najít vhodné řešení. Nacvičuje širokou škálu překladatelských dovedností a aplikuje získané znalosti v produkci vlastních psaných textů.

Literatura

Chromá, M., Coats, T. Introduction to Legal English. Praha: Karolinum, 1998. Alcaraz, E., Hughes, B. Legal Translation Explained. Manchester: St. Jerome Publishing, 2002. ToP (Tlumočení a překlad). Odborný bulletin Jednoty tlumočníků a překladatelů.

Požadavky

Výuka předmětu je ukončena zápočtem, který student získá za předpokladu, že vyhověl požadovanému 80% kritériu aktivní účasti v seminářích. Dalším kritériem je řešení všech písemných cvičení zadaných průběžně během semestru a 75% úspěšnost v písemném testu z probrané látky (nabízí se jeden opravný termín).

Garant

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.