Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková interference (KAA / BWJI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / BWJI - Jazyková interference, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Introduction to linguistic interference2. Pronunciation (interference in phonetics and phonology)3. Interference in grammar4. Interference in vocabulary (lexical interference)5. False friends

Získané způsobilosti

Student získává základní přehled o klíčových problémech jazykové interference. Orientuje se ve hlavních kontrastivních rozdílech mezi češtinou (slovenštinou) a angličtinou. Rozvíjí a upevňuje schopnost identifikovat potenciální interferenční chyby a dokáže se jim vyhýbat v běžné mluvené i psané komunikace. Aplikuje získané znalosti ve kritickém hodnocení psaných textů a mluvených projevů a dokáže analyzovat příčiny daných interferenčních jevů.

Literatura

SPARLING, D. English or Czenglish?. Praha: SNP, 1989. HLADKÝ, J. Zrádná slova v angličtině. Praha: SPN, 1990.

Požadavky

Výuka předmětu je ukončena zápočtem, který student získá za předpokladu, že vyhověl požadovanému 80% kritériu aktivní účasti v seminářích. Dalším kritériem je řešení všech písemných cvičení zadaných průběžně během semestru a 75% úspěšnost v písemném testu z probrané látky (nabízí se jeden opravný termín).

Garant

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.