Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk 3A (KAA / CPJ3A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / CPJ3A - Praktický jazyk 3A, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

pro ZŠKmenovou učebnicí pro frekventanty semináře bude Advanced (viz literatura). Během kurzu budou probrány lekce 1 - 3. Dále budou probírány různé doplňkové materiály pro rozvoj schopností čtení, psaní, mluvení a poslechu.pro SŠ1. Discourse markers.2. Primary auxiliaries: HAVE.3. Pronouns: generic, reflexive, reciprocal.4. The past: narrative tenses, used to and would.5. Modal verbs: speculation and deduction.6. Adding emphasis: inversion.7. Conditional sentences.8. Modal verbs: permission, obligation, necessity.9. Gerunds and infinitives.10. Expressing the future.11. Cleft sentences.12. Nouns: possessive forms.

Literatura

Thomson, A. J., Martinet, A. V. A Practical English Grammar. Oxford: Oxford University, 2005. HEWINGS, M. Advanced Grammar in Use. Cambridge: CUP, 2005. PEPRNÍK, J. Angličtina pro pokročilé 1. Praha: Fortuna, 1999. PEPRNÍK, J. Angličtina pro pokročilé 2. Praha: Fortuna, 1999. McCARTHY, M., O DELL, F. English Vocabulary in Use. Cambridge: CUP, 2003. Oxenden, C., Latham-Koening Ch. New English File Advanced Student s Book. Oxford University Press, 2010. SWAN, M. Practical English Usage. Oxford: Oxford University Press, 2005.

Požadavky

pro ZŠAktivní účast v diskusi na seminářích, příprava textů a úkolů zadaných v jednotlivých seminářích (předchozí neúčast na semináři nezakládá důvod k omluvě - student si sám zjišťuje, co bylo zadáno), předložení zadaných písemných prací v rozsahu 250 slov na určené téma, absolvování písemného testu ověřujícího probranou slovní zásobu, gramatiku, konverzační okruhy i základní jazykové dovednosti s úspěšností minimálně 75%.pro SŠPodmínkou udělení zápočtu je odevzdání jedné eseje podle zadání vyučujícího a závěrečný test, který bude vycházet ze slovní zásoby a gramatiky probraných lekcí (70% úspěšnost).

Garant

Mgr. Andrea Hoffmannová, Ph.D.Mgr. Andrea Holešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Hoffmannová, Ph.D.Mgr. Andrea Holešová, Ph.D.