Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence 1 (KAA / KOBK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / KOBK1 - Obchodní korespondence 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dopis, obsah a forma2. Poptávka3. Nabídka4. Objednávka5. Platba6. Reklamace a vyřízení reklamace

Získané způsobilosti

Student během kurzu získává další znalosti anglické odborné terminologie z oblasti obchodní korespondence. Student si osvojuje slovní zásobu a upevňuje komunikativní dovednosti a znalosti obchodního styku, tzn. poptávky, nabídky, objednávky, platby, reklamace a jejího vyřízení. Student se orientuje v dané problematice, analyzuje ekonomické situace, zpracovává odborné zdroje a aplikuje získané znalosti v samostatné práci.

Literatura

LORENCOVÁ, J. Business Correspondence in English. Ostrava, 2003. LITTLEJOHN, A. Company to Company. A task-based approach to business emails, letters and faxes. Cambridge: CUP, 2009. ASHLEY, A. Oxford Handbook of Commercial Correspondence. Oxford: OUP, 2003.

Požadavky

Předmět je vyučován v anglickém jazyce. Zápočet je podmíněn vyhovujícím zpracováním zadaných úkolů (bude kladen důraz na samostatný přístup ke zpracovaní zadaných dopisů, jazykovou zásobu a znalost zvyklostí daných ekonomických okruhů)

Garant

Mgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana Řezníčková, Ph.D.