Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk 1 (KAA / KPRA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / KPRA1 - Praktický jazyk 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kmenovou učebnicí pro frekventanty semináře bude New English File Advanced (viz literatura). Během kurzu budou probrány lekce 1 - 2. Hlavní doplňkovou literaturou bude učebnice Advanced Grammar in Use M. Hewingse.

Získané způsobilosti

Student získává hlubší znalosti z gramatiky a slovní zásoby. Zdokonaluje dovednost poslechu, mluveného i psaného projevu. Získané znalosti aplikuje v seminářích a v samostatné práci.Student harmonicky rozvíjí všechny jazykové dovednosti (poslech, čtení, psaní, mluvení).

Literatura

O CONNELL, S. Focus on Advanced English C.A.E.: grammar practice: revised and updated. Harlow: Longman, 2004. HEWINGS, M. Advanced Grammar in Use. Cambridge: CUP, 2005. PEPRNÍK, J. Angličtina pro pokročilé 1. Praha: Fortuna, 1999. McCARTHY, M., O DELL, F. English Vocabulary in Use. Cambridge: CUP, 2003. LUKEY-COUTSOCOSTAS, K., DALMARIS, D. First Certificate Practice Tests. New York, 1996. http://www.toefl.org. Oxenden, C., Latham-Koening Ch. New English File Advanced Student s Book. Oxford University Press, 2010. SWAN, M. Practical English Usage. Oxford: Oxford University Press, 2005.

Požadavky

1. 80% účast ve cvičeních, tolerovány jsou 2 neúčasti.2. Aktivní účast v diskusi na seminářích.3. Příprava textů a úkolů zadaných v jednotlivých seminářích (předchozí neúčast na semináři nezakládá důvod k omluvě - student si sám zjišťuje, co bylo zadáno).4. Předložení 2 písemných prací v rozsahu 250 slov na zadané téma.Požadavky k zápočtu:Absolvování písemného testu ověřujícího probranou slovní zásobu, mluvnici, konverzační okruhy i základní jazykové dovednosti s úspěšností minimálně 75%.

Garant

Mgr. Petr Kopecký, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Kopecký, Ph.D.