Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do překladu odb. textů do angl. 2 (KAA / KUPT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / KUPT2 - Úvod do překladu odb. textů do angl. 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vybrané příklady obchodních listin a dokumentů - obchodní rejstřík, živnostenské listy apod.2. Vybrané příklady smluv: jednoduché pracovní smlouvy, nájemní smlouvy apod.

Získané způsobilosti

Student získává základní přehled o klíčových problémech překladu odborných textů z češtiny do angličtiny. Orientuje se ve hlavních interkulturních rozdílech, které mohou při překladu těchto textů způsobit problémy. Rozvíjí a upevňuje schopnost identifikovat problematické jevy z hlediska překladatelských metod a dokáže najít vhodné řešení. Nacvičuje širokou škálu překladatelských dovedností a aplikuje získané znalosti v produkci vlastních psaných textů.

Literatura

Chromá, M., Coats, T. Introduction to Legal English. Praha: Karolinum, 1998. Alcaraz, E., Hughes, B. Legal Translation Explained. Manchester: St. Jerome Publishing, 2002. ToP (Tlumočení a překlad). Odborný bulletin Jednoty tlumočníků a překladatelů.

Požadavky

Výuka předmětu je ukončena zápočtem, který student získá za předpokladu, že vyhověl požadovanému 80% kritériu aktivní účasti v seminářích. Dalším kritériem je řešení všech písemných cvičení zadaných průběžně během semestru a 75% úspěšnost v písemném testu z probrané látky (nabízí se jeden opravný termín).

Garant

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.