Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia anglistiky (KAA / KUVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / KUVA - Úvod do studia anglistiky, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co představuje studium jazyka.2. Lingvistické discipliny a jazykové roviny.3. Fonetika a fonologie.4. Morfologie, lexikologie, tvoření slov.5. Syntax, stylistika.6. Textová lingvistika, analýza diskurzu.7. Sociální varianty angličtiny.8. Regionální varianty angličtiny.9. Anglické jazykové příručky.10. Elektronické jazykové příručky.11. Česká a slovenská anglistika.12. Současná situace v anglistice.13. Shrnutí.

Získané způsobilosti

Student získává přehled o studiu angličtiny z hlediska vysokoškolských znalostí. Aplikuje základní pojmy všech strukturních rovin jazyka, zná současný statut angličtiny, její sociální a regionální varianty a rozvíjí schopnost používat základní anglistické příručky ve formě gramatik, slovníků a encyklopedií.

Literatura

HLADKÝ, J., CHOVANEC, J. Úvod do studia anglického jazyka. Brno: MU, 1999. Černý, J. Úvod do studia jazyka. Olomouc, 1998.

Požadavky

Prezence na přednáškách není povinná, takže procento prezence je jen jednou ze dvou možností získání zápočtu: a) 75% prezence na přednáškách,b) zápočet ve formě pohovoru na základě níže uvedených 12 tématech v rozsahu přednášek.

Garant

doc. PhDr. Miroslav Černý, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Miroslav Černý, Ph.D.